Bezoek burgemeester Garage Notweg

De kersverse burgemeester Femke Halsema bezocht onze locatie Notweg in Amsterdam Nieuw-West.

Zij werd daar ontvangen door het bestuur van dit bedrijfsverzamelpand waar de ondernemers zoeken naar samenwerkingsverbanden om mensen te ondersteunen met hun participatie in onze samenleving.

Op de foto ontvangt burgemeester Femke Halsema, zittend geheel rechts naast Johnny van Bochove van Implacement, tijdens de lunch een prachtige zijden Kalani shawl van Reza.

Reza is een statushouder die als nieuwe Amsterdammer startte bij Implacement in het TOV programma en nu inmiddels zijn eigen modelabel is gestart. Deze unieke shawl heeft 167 kruisjes, het huidig aantal nationaliteiten in Amsterdam.

Participatieverklaringen

Vanaf 1 oktober 2017 is het ondertekenen van de participatieverklaring een verplicht onderdeel van de inburgering geworden. Dit houdt in dat niet alleen asielmigranten dit document nodig hebben, maar ook migranten die om andere redenen naar Nederland toe komen. In de gemeente Amsterdam is ervoor gekozen om dit door Implacement Projecten te laten uitvoeren. Dit omdat wij al veel ervaring hebben, sinds 2014, met de participatieverklaring en de lessen die daarbij horen. De gemeente Amsterdam is zeer tevreden over het werk dat wij leveren. De mensen die hiervoor in aanmerking komen krijgen twee dagdelen les over de Nederlandse kernwaarden, politiek en vrijheid. Het laatste dagdeel wordt afgesloten met het tekenen van de participatieverklaring. Dit is niet meer zoals voorheen een gekopieerde versie, maar voor iedereen een uniek, genummerd document.

Meer weten over de participatieverklaring? https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nieuw-in-nederland/documenten/formulieren/2016/08/23/participatieverklaring-2016

Meer weten over het participatieverklaringstraject bij Implacement Projecten? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeente Uithoorn eerste nieuwe partner in 2018

Afgelopen jaar zijn er verschillende nieuwe partners bij gekomen die gebruik zijn gaan maken van de dienstverlening van Implacement Projecten.

De gemeente Uithoorn is de eerste nieuwe partner in 2018. Voor inwoners van Uithoorn die extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van taal en (het vinden van) werk zal Implacement vanaf heden een goed ontwikkeld traject beschikbaar stellen. Het trajectprogramma bestaat o.a. uit taallessen op het gebied van spreken, luisteren, schrijven en lezen, coaching op het vlak van belastbaarheid, gezondheid, financiën en persoonlijke ontwikkeling, bedoeld om de deelnemer stapsgewijs inzicht te laten krijgen in de vragen ‘wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, wat is daar voor nodig’?

Samen met de gemeente Uithoorn hebben wij duidelijk gemaakt dat het belang van de cliënten voorop zal staan.

Wij kijken uit naar deze nieuwe samenwerking met de gemeente Uithoorn.

Implacement Projecten op Facebook

Wist u dat de activiteiten van Implacement Projecten goed te volgen zijn via Facebook? Ons Facebookaccount is speciaal ontwikkeld om ook goed gevolgd te kunnen worden door nieuwkomers in Nederland zoals vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

Nieuwsgierig? Kijk dan snel op: https://nl-nl.facebook.com/implacement/

 

En volg ons om steeds weer bij te blijven.

Amsterdam Talentevent 2017

Op donderdag 28 september as staat Implacement Projecten samen met zusterbedrijf Match5 op het Talent Event 2017 in de Sporthallen Zuid in Amsterdam.

Dit is de banen- en opleidingenmarkt voor iedereen van 18 tot 32 jaar. Wil je werken en leren tegelijk? Of weet je nog niet zo goed wat bij je past?

Kom bij ons langs op donderdag 28 september in de Sporthallen Zuid, Burgerweeshuispad 54 Amsterdam!

Extra aandacht voor ‘bijzondere dagen’ in Nederland

Implacement Projecten zal ook de komende tijd extra aandacht schenken aan ‘bijzondere dagen’ in Nederland zoals Koningsdag, dodenherdenking en bevrijdingsdag.

5 mei as is er ism diverse andere organisaties op onze locatie aan de Notweg 38 in Amsterdam een zogenaamde vrijheidsmaaltijd.

Geïnteresseerden zijn deze dag van harte welkom om langs te komen en deel te nemen. Entree is vrij voor iedereen die samen met ons vrijheid wil vieren.

Meldt je svp wel even aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

https://www.4en5meiamsterdam.nl/nl/page/15717/kook-mee-met-de-wilde-chefs

Vluchteling Tesfalem Asfaha in dienst bij Implacement Projecten

“Er werken bij Implacement Projecten louter in Nederland afgestudeerde hbo- en wo’ers”.

Een vooroordeel dat niet helemaal correct is, naast de hoogopgeleide professionals is er ook ondersteunend personeel ten behoeve van de verschillende projecten binnen de Implacement organisatie.

Binnen de projecten met vluchtelingen zijn er zo een aantal voormalige asielzoekers die inmiddels een dienstverband hebben bij Implacement Projecten. Zij nemen een belangrijke rol in als “ervaringsdeskundige” en “vertaler” ter ondersteuning in het team dat zich inmiddels gespecialiseerd heeft in het vakgebied participatie door verblijfsvergunninghouders, “wij weten wat er gewenst wordt door statushouders”.

“De inhoudelijke kwaliteit van Implacement Projecten is daardoor uniek, we ontwikkelen ons steeds door. In het team betrokken bij vluchtelingen zien we dat de academici, oa sociologen, psychologen en antropologen een goede mix vormen met de hbo’ers, oa sph’ers, mwd’ers en sjd’ers. Dit team wordt goed versterkt door onze medewerkers met een achtergrond uit landen zoals oa Irak en Eritrea”, zegt Business Manager Johnny van Bochove.

Tesfalem Asfaha is een van de voormalige asielzoekers die een dienstverband bij Implacement Projecten heeft gekregen. De Eritreeër kwam met Implacement in contact op het moment dat hij het TOV-traject ging volgen. TOV is een in 2013 iov de gemeente Amsterdam door Implacement ontwikkeld Taal- en Oriëntatieprogramma voor Vluchtelingen.

Asfaha viel op, hij was leergierig, ontwikkelde snel zijn kennis van de Nederlandse taal, wilde andere mensen graag helpen en had de ambitie om maatschappelijk werker te worden. Hij paste in het Implacement Projecten plaatje en daarom werd hem vorige maand een arbeidsovereenkomst aangeboden terwijl hij nog bezig is met de inburgeringscursus.

Asfaha leert zo nog beter de Nederlandse taal en de Nederlandse cultuur op de werkvloer, hij heeft als assistent-trajectbegeleider een ondersteunende rol in het professionele team van Implacement en bovendien is Asfaha een rolmodel voor nieuwe statushouders.

De lokale nieuwszender AT5 besteedde onlangs in een item aandacht aan vluchtelingen en werk waarin Tesfalem Asfaha ook aan het woord kwam. (zie onderstaande link)      

http://www.at5.nl/artikelen/167791/ruim-1500-vluchtelingen-aan-het-werk-of-naar-school-in-amsterdam

Op de foto: de 45-jarige Tesfalem Asfaha, oorspronkelijk uit Eritrea, woont nu in Amsterdam en is assistent-trajectbegeleider bij Implacement.

Vacature NT2 docent

Voor ons TOV-traject zoeken wij NT2 docenten. 

De organisatie

Implacement is een gerenommeerd re-integratiebedrijf in Amsterdam. Wij zijn onder andere de initiator van een taalproject voor aan Amsterdam verbonden vluchtelingen.

De functie

Als Docent NT2 bij Implacement Projecten voer je werkzaamheden uit op onze trainingscentra in Amsterdam en omgeving t.b.v. taalprojecten voor vluchtelingen. Je geeft les aan groepen mensen die net zijn gearriveerd in Nederland. De samenstelling van de klas is zeer divers, zowel qua nationaliteit als qua leerbaarheid en taalkennis. Soms is het praten en soms is het ‘handen en voeten’ werk om de boodschap over te brengen.

Over jouw bevindingen tijdens de les rapporteer je aan jouw Teammanager. Het doel van dit taalproject is het ondersteunen van nieuwe Nederlanders bij het zo snel mogelijk onder de knie krijgen van de Nederlandse taal waardoor ze beter beslagen ten ijs komen tijdens het inburgeringsexamen.

De kandidaat

Hoewel het zeer dankbaar werk is kan het mentaal soms zwaar zijn. Je krijgt te maken met mensen die nogal wat hebben meegemaakt. Je zal stevig in je schoenen moeten staan, zelfbewust moeten zijn en veel geduld moeten hebben. Daarnaast ben je een echte doener en vindt je het leuk om jouw kennis over te dragen en na te denken over creatieve manieren waarmee je dingen duidelijk kan maken. Je bent nauwkeurigheid, zelfstandig en initiatiefrijk .

De functie-eisen

Functie-eisen NT2 docent bij Implacement Projecten:

 • HBO/WO werk- en denkniveau (een gerichte afgeronde opleiding /certificaat NT2 Docent is een vereiste), specialisatie Inburgering heeft een pre.
 • In het bezit van een BHV-diploma of bereid deze te behalen
 • VOG dient zonder problemen door Justitie afgegeven te worden
 • Creatief
 • Zelfstandig
 • Doorzettingsvermogen
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord is een pre
 • Integer en betrouwbaar
 • Flexibel
 • In het bezit van eigen vervoer
 • Minimaal 8 uur per dag beschikbaar

Het betreft een contract op basis van oproep/MUP, werktijden in overleg.

Geïnteresseerd? Solliciteer dan door middel van een sollicitatiebrief en cv te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..   

Soort dienstverband: Bepaalde Tijd

Vereiste opleiding:

 • Bachelor

Vereiste talen:

 • Nederlands
 • Engels

Vereiste licentie of certificering:

 • Certificaat NT2 docent
 • Of je bent bezig met de opleiding NT2 docent

Haarlemmermeer start nu ook met voorinburgering via Implacement

De gemeente Haarlemmermeer heeft besloten ook een voorinburgeringstraject te starten. Implacement Projecten voert al sinds 2013 deze trajecten uit en heeft veel ervaring met het coachen en begeleiden van nieuwkomers in gemeenten.

Naast oriëntatietrainingen in theorie en praktijk is Implacement inmiddels een specialist geworden op het gebied van gezond-inburgeren, taalondersteuning en het traject naar ondertekening van de participatieverklaring.

Hiernaast heeft Implacement de nodige ervaring opgedaan om nieuwkomers door middel van participatie beter te laten integreren.

De laatste stap is het worden van uitkeringsonafhankelijk en zelfredzaam te zijn in de Nederlandse samenleving, dankzij vallen en opstaan heeft Implacement ook op deze fase voor nieuwkomers een zeer sterk traject ontwikkeld.

In onderstaande link de tekst op de site van de gemeente Haarlemmermeer over pre-inburgering;

https://haarlemmermeergemeente.nl/nieuws/als-ze-mij-begrijpen-dat-een-overwinning

Implacement ook in informatiefilm Gemeente Amsterdam

Naast de vele vaste projecten binnen Implacement zijn er inmiddels ook weer enkele tijdelijke projecten gestart. Het betreft hierbij zowel pilots als onderzoeken vanuit het Ministerie en vanuit ‘Europa’ waarbij Implacement Projecten betrokken is. Business Manager Johnny van Bochove is er trots op dat Implacement Projecten een bijdrage kan leveren aan maatschappelijk belangrijke projecten.

“Je ziet dat de wetenschap over de expertise van Implacement inmiddels in binnen- en buitenland aangekomen is, dat is een verdienste van de professionals binnen de Implacement-organisatie.” “Opvallend is dat onze expertise over vluchtelingen in de laatste vier jaar is opgebouwd en nu al als zeer waardevol wordt gezien.”

Op de foto: Johnny van Bochove over migratie en arbeidsmarktparticipatie

Amsterdam

De Gemeente Amsterdam heeft ons ook gevraagd om een korte bijdrage te leveren aan hun informatiefilm voor (asiel)statushouders (information for asylum statusholders).

Onze TOV-trajectbegeleider Jolanda Homans nam dit graag voor haar rekening, in het kort legt zij heel duidelijk uit wat Implacement doet voor de nieuwe inwoners van Amsterdam. Wilt u het korte filmpje zien? Kijk dan op deze link van de gemeente Amsterdam:  

https://www.amsterdam.nl/immigratie/vluchtelingen/opvang-huisvesting/information-for/

 • 1
 • 2

Wij zijn bereikbaar

Hoofdkantoor

Keurenplein 35
1069 CD Amsterdam
020-6109946
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor onze overige vestigingen. Indien u meer informatie wilt over een traject of over kandidaten bij Implacement Projecten, belt u dan met ons kantoor Notweg. Kantoor Notweg is te bereiken op 020-4530202.

Vragenlijst taalaanbieders

Klik hieronder op de button om de Vragenlijst Taalaanbieders te openen.

vragenlijst Taalaanbieders

Blik op werk

Implacement Projecten is aangemerkt met de ISO normering bij Blik op werk.
blikopdeweg

Leerbedrijf

Wij zijn een officieel leerbedrijf.
erkendleerbedrijf

KLACHTEN- EN PRIVACYREGLEMENT

Klik hier om ons klachten- en privacy reglement te bekijken.

© 2016 Implacement Projecten - Alle rechten voorbehouden.