Vluchteling Tesfalem Asfaha in dienst bij Implacement Projecten

“Er werken bij Implacement Projecten louter in Nederland afgestudeerde hbo- en wo’ers”.

Een vooroordeel dat niet helemaal correct is, naast de hoogopgeleide professionals is er ook ondersteunend personeel ten behoeve van de verschillende projecten binnen de Implacement organisatie.

Binnen de projecten met vluchtelingen zijn er zo een aantal voormalige asielzoekers die inmiddels een dienstverband hebben bij Implacement Projecten. Zij nemen een belangrijke rol in als “ervaringsdeskundige” en “vertaler” ter ondersteuning in het team dat zich inmiddels gespecialiseerd heeft in het vakgebied participatie door verblijfsvergunninghouders, “wij weten wat er gewenst wordt door statushouders”.

“De inhoudelijke kwaliteit van Implacement Projecten is daardoor uniek, we ontwikkelen ons steeds door. In het team betrokken bij vluchtelingen zien we dat de academici, oa sociologen, psychologen en antropologen een goede mix vormen met de hbo’ers, oa sph’ers, mwd’ers en sjd’ers. Dit team wordt goed versterkt door onze medewerkers met een achtergrond uit landen zoals oa Irak en Eritrea”, zegt Business Manager Johnny van Bochove.

Tesfalem Asfaha is een van de voormalige asielzoekers die een dienstverband bij Implacement Projecten heeft gekregen. De Eritreeër kwam met Implacement in contact op het moment dat hij het TOV-traject ging volgen. TOV is een in 2013 iov de gemeente Amsterdam door Implacement ontwikkeld Taal- en Oriëntatieprogramma voor Vluchtelingen.

Asfaha viel op, hij was leergierig, ontwikkelde snel zijn kennis van de Nederlandse taal, wilde andere mensen graag helpen en had de ambitie om maatschappelijk werker te worden. Hij paste in het Implacement Projecten plaatje en daarom werd hem vorige maand een arbeidsovereenkomst aangeboden terwijl hij nog bezig is met de inburgeringscursus.

Asfaha leert zo nog beter de Nederlandse taal en de Nederlandse cultuur op de werkvloer, hij heeft als assistent-trajectbegeleider een ondersteunende rol in het professionele team van Implacement en bovendien is Asfaha een rolmodel voor nieuwe statushouders.

De lokale nieuwszender AT5 besteedde onlangs in een item aandacht aan vluchtelingen en werk waarin Tesfalem Asfaha ook aan het woord kwam. (zie onderstaande link)      

http://www.at5.nl/artikelen/167791/ruim-1500-vluchtelingen-aan-het-werk-of-naar-school-in-amsterdam

Op de foto: de 45-jarige Tesfalem Asfaha, oorspronkelijk uit Eritrea, woont nu in Amsterdam en is assistent-trajectbegeleider bij Implacement.

Wij zijn bereikbaar

Hoofdkantoor

Keurenplein 35
1069 CD Amsterdam
020-6109946
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor onze overige vestigingen. Indien u meer informatie wilt over een traject of over kandidaten bij Implacement Projecten, belt u dan met ons kantoor Notweg. Kantoor Notweg is te bereiken op 020-4530202.

Vragenlijst taalaanbieders

Klik hieronder op de button om de Vragenlijst Taalaanbieders te openen.

vragenlijst Taalaanbieders

Blik op werk

Implacement Projecten is aangemerkt met de ISO normering bij Blik op werk.
blikopdeweg

Leerbedrijf

Wij zijn een officieel leerbedrijf.
erkendleerbedrijf

KLACHTEN- EN PRIVACYREGLEMENT

Klik hier om ons klachten- en privacy reglement te bekijken.

© 2016 Implacement Projecten - Alle rechten voorbehouden.