Over Implacement Projecten

Over Implacement Projecten


Implacement Projecten is vanuit een ervaren Amsterdams re-integratiebedrijf uitgegroeid tot een volwaardige trainings- en opleidingsorganisatie. Inmiddels werken wij voor meerdere gemeenten, het UWV en private organisaties. Onze eerste samenwerking met de gemeente Amsterdam was in 2002, waarin we met succes hebben gewerkt aan het bestrijden van jeugdwerkloosheid. Eén van de lopende samenwerkingen is het TOV-project (Taal -en Oriëntatieprogramma Vluchtelingen), door ons ontwikkeld en tevens uitgevoerd. Implacement Projecten is al 15 jaar uitvoerder van sociaal maatschappelijke trajecten. We hebben ervaring opgedaan in diverse andere trajecten gericht op participatie en re-integratie. Wij kennen de wensen van de doelgroepen en zijn bekend met hun kansen en valkuilen. Binnen Implacement Projecten beschikken wij over vakbekwame docenten, coaches en praktijkbegeleiders. Onze ervaren professionals zijn gericht opgeleid op hbo- en op wo-niveau. Ons team bestaat uit een optimale mix van specialisaties die elkaar versterken om onze aangeboden programma's te optimaliseren, waarbij de participatie van mensen centraal staat.

Een sociale onderneming

Een sociale onderneming


“Ons doel bij Implacement is om mensen die om wat voor reden dan ook niet volop meedraaien in de Nederlandse samenleving, hun talenten (weer) te laten ontdekken. Door het blootleggen van kansen bieden wij onze deelnemers maatschappelijke handvatten, die hun zelfredzaamheid vergroten. Door een kort maar intensief programma leren wij statushouders in Amsterdam waar zij hun eerste stappen kunnen zetten op weg naar een zelfstandig bestaan. Het is een heerlijk gevoel als wij een verschil hebben kunnen maken bij deelnemers die ons verlaten. Dat is onze grootste rijkdom.”

Nienke van Dongen, Projectmanager

ONZE KERNWAARDEN


BEWUST

Wij zijn ons bewust van onze omgeving en onze rol binnen de keten. We kijken dan ook altijd bewust naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden. Hierdoor zijn we in staat maatwerk te bieden.

BETROKKEN

Wij zijn betrokken bij onze werkzaamheden en de mensen die we begeleiden. We zullen altijd een luisterend oor bieden en er zorg voor dragen dat we onze klanten op de juiste wijze begeleiden naar een hoger plan.

BETROUWBAAR

Wij zijn ruim 14 jaar succesvol actief in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die nieuw zijn in Nederland en op weg geholpen moeten worden naar een mooie en goede toekomst. Dit kan alleen maar als zowel de klanten als de opdrachtgevers ons als een betrouwbare partij zien.

RESULTAATGERICHT

Wij zijn resultaatgericht. Binnen de gestelde tijdsspanne zullen wij er alles aan doen om het gewenste resultaat te behalen, zowel voor de klant als voor de opdrachtgever.

SAMENWERKEN

Wij werken graag samen en weten dat we het niet alleen kunnen. Dor bruggen te bouwen en verbindingen versterken wij de samenwerking, wat resulteert in een grootschalig netwerk waar onze klanten gebruik van kunnen maken. Samen sta je sterker!

ONZE EXPERTISE

Participatie

Nederland ontwikkelt zich tot participatiesamenleving. Van iedere inwoner wordt een actieve bijdrage verwacht, zij het middels betaalde arbeid, vrijwilligerswerk of scholing. Implacement heeft decennialang ervaring én het daarbij behorende brede netwerk om de diverse doelgroepen met afstand tot de arbeidsmarkt (o.a. “kansarme” jongeren en ouderen, vluchtelingen/statushouders en oudkomers) te trainen en aan een stage, werkervaringsplek of (betaalde) werkplek te helpen. Wij leren de mensen na te denken over hun eigen voorkeuren en unieke talenten en hoe deze te ontwikkelen tot effectief in de markt te zetten kernkwaliteiten. Vanuit deze kernkwaliteiten trainen wij in het creëren van kansen voor jezelf. Wij ondersteunen bedrijven bij het invullen van de Participatiewet dmv advies en het daadwerkelijk aandragen van mogelijkheden. Statushouders ondersteunen wij in een door ons ontwikkeld traject om te komen tot een gedegen ondertekening van de Participatieverklaring.

Vluchtelingen

Implacement Projecten is het enige bedrijf in Nederland dat sinds 2013 het Taal- & Oriëntatieprogramma voor Vluchtelingen uitvoert en heeft ontwikkeld. Sindsdien heeft Implacement een groot aantal trainingen voor deze specifieke doelgroep ontwikkeld en uitgevoerd. Deze trainingen variëren van normen- en waardentrainingen voor asielzoekers, een intake van statushouders over hun achtergrond, taalkennis en toekomstwensen, oriëntatietrainingen waarin statushouders worden thuisgebracht in de Nederlandse politiek, Nederlandse kernwaarden en typisch Nederlandse gebruiken. Ook worden zij wegwijs gemaakt in hun eigen gemeente; de zogenaamde ‘sociale kaart’: waar is bijvoorbeeld de bibliotheek en wat kun je daar doen, waar kan je de taal leren en welke organisaties zijn er zoal die je verder kunnen helpen met het opbouwen van een werkzame en sociale leven in je nieuwe woonomgeving? Ook worden de statushouders voorbereid op hun rol in de participatiesamenleving, leren ze hoe de gezondheidszorg geregeld is en worden ze ingelicht over de verschillende mogelijke manieren van inburgering. Wij hebben een unieke training ontwikkeld om middels een traject te komen tot een gedegen ondertekening van de Participatieverklaring. Ook onze specifieke trainingen als het gaat om gezond inburgeren en oriëntatie op de arbeidsmarkt zijn zeer waardevol voor nieuwe inwoners in uw gemeente.

Trainingen en Scholing

Medewerkers die een training willen om beter te functioneren in hun eigen baan, of willen omscholen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten/verbreden zijn bij Implacement aan het goede adres. Implacement is gespecialiseerd in het re-integreren van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen ieder segment van deze brede doelgroep hebben wij successen geboekt. Mensen vanuit de reclassering zijn omgevormd tot actief bijdragende, verantwoording nemende werknemers. Jongeren zijn opgeleid tot bijvoorbeeld verkeersregelaar of magazijnmedewerker. Ook opleidingen in de toezicht- en veiligheidsbranche en hospitality behoren tot onze expertise. Implacement begeleidt daarnaast ook stagiaires in hun scholing in verschillende branches. Wij zijn formeel opleidingspartner van het UWV.

Jobcoaching, Re-integratie (1e en 2e spoor) en Outplacement

Implacement biedt professionele jobcoaching, waarin onze jobcoaches de (potentiele) werknemer ondersteuning biedt naar het juist uitvoeren van de (nieuwe) functie, en middels coachingsgesprekken van waarde is voor de werknemer en de werkgever. Medewerkers die na hun ziekte weer terugkeren op hun werkplek ondersteunen wij in een re-integratietraject waardoor de terugkeer versneld zal zijn en hernieuwde uitval voorkomen zal worden. Voor langdurig zieke werknemers of medewerkers die lange tijd buiten de arbeidsmarkt zijn geweest en op zoek gaan naar een baan bij een nieuwe werkgever worden door Implacement begeleidt middels jobcoaching (en loopbaancoaching), waarbij ze hun eigen kwaliteiten leren inzien, (extra) kennis en vaardigheden ontwikkelen en leren deze elementen succesvol in de markt te zetten. Ook statushouders worden door ons getraind in de kenmerken van de typisch Nederlandse arbeidsmarkt (de sollicitatieprocedure, tijdmanagement, gedrag op de werkvloer, etc.) en hoe hierop succesvol te anticiperen.

Social Return

De overheid eist dat bedrijven die een aanbesteding gegund krijgen van een gemeente een vast percentage van de opdrachtsom (doorgaans 5%) besteden aan social return: het bieden van leer-/werkplekken en trainingen/opleidingen aan mensen uit de doelgroep van de aanbesteding. Implacement heeft de jarenlange expertise om op een creatieve wijze de diverse aanbestedingsdoelgroepen succesvol op de werkvloer te trainen en te begeleiden. Dankzij ons goede oog voor zowel iemands unieke talent als persoonlijke leerpunten én dankzij ons door de jaren heen ontwikkelde, feilloze fingerspitzengefühl kunnen we ieder bedrijf effectief informeren, trainen en/of begeleiden in het behalen van het hoogste rendement. Laat uw socialreturnverplichting over aan Implacement Projecten.

Wij zijn bereikbaar

Hoofdkantoor

Keurenplein 35
1069 CD Amsterdam
020-6109946
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie Notweg

Notweg 38-C
1068 LL Amsterdam
020-4530202
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Locatie Hoofddorp

Binnenweg 10
2132 CT Hoofddorp
023 - 5553368
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Klik hieronder voor ons contactformulier

Contactformulier

Blik op werk

Implacement Projecten is aangemerkt met de ISO normering bij Blik op werk.
blikopdeweg

KLACHTEN- EN PRIVACYREGLEMENT

Klik hier om ons klachten- en privacy reglement te bekijken.

© 2020 Implacement Projecten - Alle rechten voorbehouden.