Implacement Projecten is een organisatie die zich met verschillende projecten inzet voor statushouders, migranten en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onze projecten:

Participatieverklaring

De Participatieverklaring is een korte cursus voor statushouders en arbeids- en gezinsmigranten. In de cursus worden de rechten, normen, waarden, regels, geschiedenis en politiek van Nederland uitgelegd. De statushouders krijgen ook een extra les over de politie, de gemeente en een rondleiding door het centrum van Amsterdam. Dit traject voeren wij uit in de gemeente Amsterdam. 

Meer weten? Klik dan hier: 

Social Return

Implacement Projecten helpt personen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt aan passend werk, dit heet ook wel ‘Social Return’. Dit doen we niet zonder intensief te begeleiden tijdens de aanstelling, bovendien bieden onze geaccrediteerde docenten waar nodig scholing en trainingen aan.  Al meer dan 20 jaar is Implacement Projecten de sociaal-maatschappelijke betrokken partij die mensen écht op weg helpt. Door onze jarenlange ervaring hebben we een uitgebreid netwerk verworven dat ons in staat stelt de perfecte arbeidsplek te garanderen.

Taalintensivering

Taalintensivering is een taal ondersteunende cursus voor statushouders. De cursus is bedoeld voor statushouders die een extra steuntje in de rug nodig hebben om zich verstaanbaar te maken in alledaagse situaties. De cursus versterkt de zelfverzekerdheid en is een aanvulling op de taalschool waar de cursisten al heen gaan of zijn geweest. De cursus duurt 3 maanden. Het niveau van de cursisten ligt tussen A1 en B1. Dit project voeren wij uit in de gemeente Haarlemmermeer. Meer weten? Klik dan hier:

Taal & Werk

In opdracht van de Gemeente Uithoorn voeren wij het Taal & Werk traject uit. Statushouders worden binnen dit traject van 1,5 jaar één op één gecoacht naar een duurzame werkplek. Naast het verwerven van jobskills, zoals bij sollicitatie-, zelfverzekerdheid- en presentatietrainingen, krijgt de statushouder taallessen op maat. In staat zijn om zelfverzekerd Nederlands te praten is namelijk van grote invloed op het vinden van passend en leuk werk.


Inburgering

Implacement Projecten is ook verbonden aan de Academy for Civic Education (ACE).  ACE biedt migranten een inburgeringscursus waarbij zij de Nederlandse taal leren (niveau A1 tot B2) en daarbij ook lessen krijgen voor het Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM) examen en lessen krijgen voor de Oriëntatie op de arbeidsmarkt (ONA). De docenten van Implacement ondersteunen deze lessen bij ACE. Meer weten? Klik dan hier:


Wie zijn wij?

Wij zijn een team van ervaren professionals, coaches en begeleiders in projecten. Sinds 2002 helpen wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een stap verder. Wij bieden onze expertise aan op het gebied van de Participatiewet, Scholing, Outplacement, Werkervaringsplekken, Social Return, Jobcoaching, Vluchtelingen en Re-integratie (1e en 2e spoor). Vanaf 2013 specialiseren wij ons in het begeleiden van statushouders en kennis- en gezinsmigranten. Voor deze doelgroepen hebben wij diverse trajecten ontwikkeld, waaronder het Taal en Oriëntatietraject Vluchtelingen, het Participatieverklaringstraject, het Taal & Werk traject, het Empowerment traject en het Taalintensiveringstraject. Onze kern is: persoonlijke begeleiding, een sociaal hart, ervaring opdoen en leren in de praktijk. We bieden een breed palet van diensten aan en werken veel samen met diverse partners om ons gezamenlijke doel te bereiken.
Interesse in onze diensten? Wij komen graag met je in contact! 

 

WIJ ZIJN PERSOONLIJK


Wij stellen mensen centraal, ieder individu is uniek en verdient persoonlijke begeleiding. Maatwerk is bij ons vanzelfsprekend, iedereen is belangrijk in onze samenleving! 

 


Waarom kiest u voor Implacement?

Implacement Projecten is een volwaardig trainings- en opleidingsorganisatie bestaand uit hoogopgeleide ervaren professionals die mensen centraal stellen. 

Wij hebben sinds de start van het bedrijf in 2002 veel ervaring opgebouwd met veel verschillende projecten. Wij hebben ervaring in participatie, re-integratie, begeleiding van statushouders en migranten, social return en duurzame arbeidsmobiliteit.

Wij werken onder andere samen met:


  Contact

  Locatie Amsterdam Notweg

  (Participatieverklaring & Taalonderwijs)

  Notweg 38-C
  1068 LL Amsterdam
  020-4530202
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Locatie Amsterdam Keurenplein

  (Social Return)

  Keurenplein 35
  1069 CD Amsterdam
  020-6109946
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Locatie Hoofddorp

  (Taalintensivering & Taalonderwijs)

  Binnenweg 10
  2132 CT Hoofddorp
  023-5553368
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


  HOOFDKANTOOR IMPLACEMENT

  Keurenplein 35
  1069 CD Amsterdam
  020-6109946
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  © 2023 Implacement Projecten - Alle rechten voorbehouden.